Kiełbasa krakowska pieczona extra kusi smakiem i aromatem

Materiał promocyjny Nasze Dobre Podkarpackie
Kiełbasa krakowska pieczona extra kusi smakiem i aromatem
Kiełbasa krakowska pieczona extra kusi smakiem i aromatem arch. producenta
Masarnia rodzinna Lubera w tegorocznej edycji konkursu Nasze Dobre Podkarpackie zgłosiła kiełbasę krakowską pieczoną ekstra, wysokiej jakości produkt wytwarzany wg tradycyjnej receptury w 100% z mięsa wieprzowego.

Masarnia rodzinna Lubera bazuje na wielowiekowej, podkarpackiej tradycji wędzenia i przetwarzania mięsa. Wiedza i doświadczenie masarzy firmy pozwala zachować tradycyjny smak wszystkich produkowanych w niej wyrobów.

Początkowo firma wytarzała wyroby mięsne na potrzeby rodziny, przyjaciół, znajomych i sąsiadów. Obecnie specjalizuje się w produkcji wyrobów wędzonych w sposób tradycyjny, w wędzarniach opalanych drewnem bukowym.

Tradycyjny sposób produkcji

Dzięki zastosowaniu tradycyjnego sposobu produkcji charakteryzuje się ona niską wydajnością, ale co za tym idzie – wysoką jakością wędlin. Kilogram gotowej wędliny uzyskujemy z około 1,2 kg mięsa wieprzowego. Do wyprodukowania wędlin używana jest polska wieprzowina, pochodząca od regionalnych dostawców. W produkcji stosowane są jedynie autorskie receptury smakowe składające się z podstawowych przypraw, jakie znajdą Państwo w każdym domu.

Tylko naturalne składniki

Świeże przyprawy i własnoręcznie mielony pieprz, pozwalają wydobyć najlepszy smak i aromat produktów. Takiego rodzaju mieszanki masarnia Lubera wykorzystuje przy produkcji wszystkich wyrobów wędzonych: kiełbas, szynek, schabów, polędwic jak również podrobów: pasztetów, salcesonów, kaszanek. Unikalna technologia produkcji, w połączeniu z tradycyjnym wędzeniem, pozwala zachować świeżość wędlin do 14 dni od daty produkcji.
W masarni nie używa się zbędnych konserwantów, wzmacniaczy smaku ani fosforanów, które miałyby na celu zwiększenie wagi produktów, barwników, substancji wiążących wodę, ani dodatków chemicznych. Jedynymi substancjami konserwującymi używanymi w produkcji jest sól i sól peklowa.

Wyrób ręczny

Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie. W procesie wytwarzania udało się pogodzić tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej. Cały proces monitorowany jest zgodnie z wymogami HACCP. Regularnie wykonywane są badania trwałościowe i mikrobiologiczne wędlin.

O produkcie

Kiełbasa krakowską pieczona extra, to wysokiej jakości produkt wytwarzany wg tradycyjnej receptury w 100% z mięsa wieprzowego.

Składniki:

  • mięso wieprzowe 100% (100g – 133g szynki),
  • zioła i przyprawy naturalne,
  • sól peklowa.

Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji. Orientacyjna waga produktu: 0,6 kg.
Produkt można nabyć w dobrych punktach sprzedaży wędlin w sugerowanej cenie dla klienta detalicznego to 48,00 zł/ kg.

Producent:
Podkarpacka Wytwórnia Wędlin Tradycyjnych L&B Food Company,
u. Tarnobrzeska 138
36-100 Kolbuszowa Dolna

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24