Krokiety do barszczu (przepisy kulinarne)

al
Krokiety czynią z barszczu wykwintne danie.
Krokiety czynią z barszczu wykwintne danie. MSM Mońki
Krokiety to wspaniałym dodatek do barszczu. Podajemy na nie smaczny przepis.

Dobra rada

Dobra rada

Twoje naleśniki podczas zawijania pękają? Jest kilka sposobów, aby temu zaradzić. Ciasto do krokietów powinno być nieco rzadsze niż to do naleśników, które nie będą zawijane. Same placki powinno się smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Nie można dopuścić do tego, aby się przesuszyły. Zawijany naleśnik powinien być ciepły, wtedy jest najbardziej elastyczny.

Na co dzień niewiele gospodyń je robi, ponieważ są dość czasochłonne. Mimo to, ich wykonanie jest banalnie proste, a efekty zdobędą serca wszystkich członków rodziny.

Krokiety z pieczarkami i żółtym serem przepis szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki

Składniki:

naleśniki, składniki do farszu: pieczarki, cebula, ser żółty Gouda (np. MSM Mońki), olej, sól i pieprz oraz jajko i bułka tarta.

Jak to zrobić:

Najpierw usmaż naleśniki. Następnie umyj i oczyść pieczarki. Pieczarki i cebulę pokrój w drobną kostkę, dopraw solą i pieprzem do smaku, podsmaż na odrobinie oleju.

Następnie do ostudzonej cebuli i pieczarek dodaj starty na grubych oczkach ser.

Całość dokładnie wymieszaj. Na uprzednio przygotowane naleśniki nałóż przygotowany farsz, zawiń, obtocz w jajku, bułce tartej i usmaż na oleju na złoty kolor, na średnim ogniu.

Gotowe krokiety podawaj z barszczem czerwonym.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie