Krem sułtański, wyroby czekoladopodobne i oranżada. Smaki z okresu PRL-u
Krem sułtański, guma balonowa Donald, lody Bambino, wyroby czekoladopodobne albo oranżada w proszku, z woreczka lub w szklanej butelce z korkiem - takie smaki...
TOP 10 ciekawych i smacznych potraw wielkanocnych z Podkarpacia [PRZEPISY]
Tradycji wielkanocnych jest mnóstwo, i w każdym domu mogą one wyglądać nieco inaczej. Na kolejnych slajdach prezentujemy ciekawe i smaczne potrawy wielkanocne...
Sękacz i kiełbasa w słoiku. Najciekawsze potrawy wielkanocne z różnych regionów
Zgliwiały ser z Zamojszczyzny, biała kiełbasa w słoiku z woj. kujawsko-pomorskiego czy sękacz z Podlasia. Każdy region Polski korzysta z bogactwa swojej ziemi i...
Pańska skórka, oscypek, paprykarz... Z tych produktów słyną polskie miasta
Cebularz z Lublina, obwarzanki z Krakowa, rogale marcińskie z Poznania, pańska skórka z Warszawy albo truskawka z Kaszub. Polska ma swoje regionalne specjały,...
Pierogi ruskie, ryba po grecku i śledź po japońsku. Te nazwy mogą was zmylić
Pierogi ruskie to klasyczne danie tradycyjnej kuchni polskiej. W ostatnim czasie w związku z agresją Rosji na Ukrainie coraz częściej bary mleczne i garmażerki...
Kuchnia Huberta Fudalewicza: polska, w nowoczesnym wydaniu
Hubert Fudalewicz, szef kuchni restauracji Schronisko Bukowina w Bukowinie Tatrzańskiej nie boi się eksperymentować. O swojej kuchni mówi: „To kuchnia polska w...
Ile w tym roku zapłacimy za karpia na święta?
Karp hodowany jest tradycyjnie w polskich stawach od 800 lat. Przez wielu traktowana jako ryba sezonowa. Jednak dla wielu z nas jest obowiązkową pozycją na...
Kołacz na wigilię, szczodraki na Nowy Rok. Ekspertka o zmianach w świątecznej kuchni
- Wiele dań, które pojawiały się na sarmackim stole w wigilię i Boże Narodzenie, jest nam kompletnie nieznanych. Raczej nie znajdziemy dziś w menu szczupaka w...
PLUS
Wojciech Koronkiewicz smakuje Podlasie - krainę pełną magii
Przez wiele lat Podlasie było odbierane jako taki kulinarny paździerz. Tylko kiszka ziemniaczana, kartacze, sękacze. Teraz dzieje się tu mnóstwo fajnych rzeczy...
Polka zdobyła Kulinarnego Oscara! Jej e-book to międzynarodowy hit. Zobacz przepisy
Darmowy e-book „Polski stół” Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek wygrał w konkursie Gourmand World Cookbook Awards 2021, nazywanym Kulinarnymi Oscarami. Książka o...
Co jedzą mieszkańcy Warszawy?
Jak się okazuje, stolica wyróżnia się na tle kulinarnej mapy Polski zarówno pod względem liczby restauracji i ich bogatej oferty, jak i dynamiki powstawania...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Dotacje unijne
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Usługi dla ludności
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Opakowania
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Psychoterapeuta