Właśnie takie wyroby przenoszą nas w świat staropolskich receptur i tradycji wędliniarskich. Linia tradycyjnych wyrobów obejmuję szynkę, polędwicę i boczek z wieprzowiny.
Tradycyjne wyroby Górna
Cechy charakteryzujące „Linię Tradycyjną” Smak Górno:
- Ręczna produkcja: Każdy wyrób powstaje dzięki umiejętnościom doświadczonych mistrzów wędliniarzy z pasją pielęgnujących tę szlachetną sztukę.
- Starannie wyselekcjonowane mięso: Wyroby Smak Górno powstają z najlepszych kawałków mięsa wieprzowego, starannie wybranych pod kątem jakości i smaku.
- Naturalne przyprawy jak: pieprz, czosnek oraz liść laurowy, bo one podkreślają autentyczny smak.
- Długie dojrzewanie - wyroby dojrzewają w procesie leżakowania w zalewie min. 7 dni, co nadaje jej niezwykły smak i delikatność. To wymaga czasu i wiedzy, ale efekt jest tego wart.
- Doskonałość: Wyroby Tradycyjne Premium sprawdzają się zarówno jako pyszny składnik kanapek i sałatek, jak też jako główne danie, serwowane w towarzystwie wykwintnych sosów i dodatków.
- Zapewnienie jakości: Każda partia poddawana jest surowej kontroli jakości, aby zapewnić, że trafia do konsumentów w znakomitym stanie.
Smakołyki dla klientów
ZM Smak Górno to średniej wielkości przedsiębiorstwo wytwarzające wyroby mięsne w oparciu o tradycyjne receptury. Firma w swojej ofercie ma aż 12 wyrobów wypisanych na Listę Produktów Tradycyjnych Min. Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz wyroby z certyfikatem ekologicznym. Bezpieczeństwo, jakość oraz najwyższe standardy potwierdza system BRC .
Oferta obejmuje pełny asortyment wędlin, wędzonek , wyrobów podrobowych, drobiowych i garmażeryjnych. Wysoka jakość sprawia, że produkty zdobywają liczne nagrody certyfikaty i wyróżnienia takie jak Teraz Polska, Złoty medal Targów Specjał czy I miejsce za debiut rynkowy na targach World Food Poland 2023.
W ostatnich latach dzięki modernizacji i inwestycjom w nowoczesne technologie zakład wyspecjalizował się w produkcji konserw w słojach, a wyjątkowa oferta obejmuje tradycyjne konserwy mięsne PODKARPACKIE SKARBY, linia certyfikowanych ekologicznych produktów czy dania gotowe - bez konserwantów.
SZYNKA TRADYCYJNA
Ważna informacja dla konsumentów jest taka, że do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu trzeba użyć co najmniej 130 gram mięsa z szynki wieprzowej.
Składniki:
- mięso wieprzowe z szynki oraz proste przyprawy jak sól i odrobina cukru,
- Przydatność do spożycia: 30 dni od daty produkcji. Orientacyjna waga produktu: 1,5 kg.
POLĘDWICA TRADYCYJNA
Do wyprodukowania 100g wyrobu gotowego zużywa się min. 125 g schabu wieprzowego.
Składniki:
- schab wieprzowy, sól, cukier, przyprawy.
- Przydatność do spożycia: 30 dni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?