- W produkcji pierogów opieramy się na wyselekcjonowanych gatunkach mięsa wieprzowego pochodzącego z własnego zakładu przetwórczego, a także grzybach, dobrych gatunkach warzyw oraz serów pochodzących wyłącznie od lokalnych dostawców – informuje Marek Leśniak, właściciel Zakładu Przetwórstwa Mięsnego i restauracji Bella Rosa.
Tradycyjne smaki
Większość stosowanych przepisów pochodzi z robionych w sposób domowy dań, kiedyś tak powszechnych na naszych stołach. Oprócz tradycyjnych smaków: ruskie, z kapustą, z mięsem Bella Rosa proponuje także trochę odmienne od tradycyjnych farsze pierogów: przykładem są pierogi firmowe ze szpinakiem, które cieszą się dużym powodzeniem u klientów, czy pierogi z pizzą.
- Twierdzimy, że dawne przepisy stosowane przez naszych przodków warte są stosowania w niezmiennych proporcjach. Wyszukujemy dla klientów smaki z różnych stron Polski, przepisy, które przechowywane są od pokoleń w rodzinnych książkach kucharskich. Te rodzinne specjały warte są podtrzymania tradycji i upowszechnienia – dodaje pan Marek.
Właściciele restauracji Bella Rosa twierdzą, że nie podają pierogów ze względu na modę. Chcą, aby smak dawnych dań był utrwalany w codziennym menu.
Smaki pierogów podawanych w restauracji: ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami, z kapustą i mięsem, z płuckami, firmowe ze szpinakiem i wędzonką, góralskie: z ziemniakami i chrzanem, z ziemniakami i wędzonką, Z kaszą, z pizzą, ze słodkim serem, z wiśniami, ze śliwkami, z jabłkiem i cynamonem.
Wizytówka Strzyżowa
Restauracja Bella Rosa funkcjonuje od 2003 roku. Szybko stała się wizytówka Strzyżowa. W miłej atmosferze, ciekawie zaaranżowanych wnętrzach z klimatyzacją organizowane są dancingi, bankiety, szkolenia, grill-party, spotkania integracyjne, wesela i przyjęcia okolicznościowe do 180 osób.
Restauracja dysponuje trzema salami zróżnicowanymi pod względem wystroju i przeznaczenia.
Sala restauracyjna – klimatyzowana sala na 80 miejsc, utrzymana w nastrojowym klimacie, który podkreślają piękne witraże z elementami róży.
Sala bankietowo-konferencyjna: kameralna sala z klimatyzacją na 20 miejsc, idealne miejsce na spotkanie biznesowe, małe przyjęcie przy owalnym stole.
Sala barowa – klimatyzowana sala na 40 miejsc, niezobowiązujący wystrój oraz wygodne loże, miejsce z przeznaczeniem na szybki posiłek w podróży lub wieczorny drink.
Dewizą restauracji jest zadowolony gość oraz dania najwyższej jakości. Przywiązują do tego szczególną uwagę właściciele, jak również pracownicy restauracji - osoby kreatywne, z dużym doświadczeniem.
Wykorzystując jednocześnie poszczególne sale można organizować wesela i przyjęcia do 180 osób – ustawienie biesiadne.
W ustawieniu restauracyjnym sale łącznie mogą gościć 140 osób.
Wysoka jakość
Menu restauracji to także smaczne i niepowtarzalne potrawy kuchni europejskiej,
Jej specjalnością są także: efektowne pieczone prosiaki, pieczona dziczyzna, płyty garnirowane. A także „Szynka wiejska strzyżowska” szynka z kością, tradycyjnie peklowana podana w całości. Za wyrób ten Zakład Przetwórstwa Mięsnego – Leśniak otrzymał na targach w Poznaniu w roku 2002 tytuł Polskiego Producenta Żywności.
Bella Rosa oferuje bogate menu: dania restauracyjne, dania na przyjęcia i imprezy piknikowe, grill-party, dania, których smak oraz ciekawa forma podania zadowoli każdego.
si
Wybierz najpopularniejszy produkt z Podkarpacia
Tytuł w konkursie „Najpopularniejszy produkt Podkarpacia” przyznają nasi Czytelnicy. Każda prezentacja opatrzona jest numerem, który będzie pomocny podczas plebiscytu SMS-wego dla Czytelników. Zdobywca tytułu "Najpopularniejszy Produkt Czytelników Nowin" zostanie uhonorowany przez wydawcę GC Nowiny tj. Media Regionalne Sp. z o.o. nagrodą w wysokości 5.000 złotych, do wykorzystania w formie reklamy firmy w GC Nowiny, na warunkach określonych w umowie.
Jak głosować?
- W treści sms-a wpisać hasło NDP;
- Po haśle należy wstawić spację i numer przyporządkowany danemu produktowi, np. NDP 33;
- SMS-a wysyłamy na numer 71051 (koszt sms-a wynosi 1,22 zł z VAT).
Na Czytelników, którzy głosują w naszym konkursie na swój ulubiony produkt czekają atrakcyjne nagrody. Szczegóły wkrótce.
Jeszcze przyjmujemy zgłoszenia
Można jeszcze zgłosić uczestnictwo w konkursie. Informacje pod numerem tel. 017 867-23-52 lub 693 432 870, email: [email protected]
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?