Składniki:
- miód płynny, może być sztuczny (duży słoik),
- 1 kostka margaryny,
- 6 jaj,
- przyprawa do piernika,
- łyżka sody,
- 2 szklanki cukru,
- mąki, ile zabierze (ok. 2 kg),
- lukier (utrzeć białko z cukrem pudrem).
Wykonanie:
Cukier z miodem roztopić, dodać margarynę. Do chłodnego dodawać po jednym jajku i ucierać, wsypać przyprawę do piernika i sodę. Zarobić ciasto i zostawić w chłodzie na 24 godz. Następnie rozwałkować, wykrawać ciastka i piec. Można polukrować i ozdobić.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"