Składniki:
- 2 szklanki łuskanej pszenicy,
- 0,5 kg maku,
- miód,
- rodzynki,
- płatki migdałowe.
Wykonanie:
- Łuskaną pszenicę namoczyć w wodzie na kilka godzin.
- Pół kg maku sparza się i mieli 3 razy.
- Pszenicę gotujemy. Do niej dodaje się zmielony mak, sparzone rodzynki, płatki migdałowe i miód. Wszystko się miesza.
Wideo
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Foremniak obnaża sfatygowane stopy. Mogła oszczędzić nam takich widoków? [FOTO]
- Pogrzeb Jacka Zielińskiego wydarzeniem ostatnich lat. Koncerty jak na festiwalu
- Zborowska pokazała, co zrobił z nią poród. Nie zgadniecie, kogo za to wini [FOTO]
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera