Składniki:
- 1 kg bardzo małych główek kapusty.
Zalewa:
- 0,5-1 l kwasu z ogórków kiszonych,
- 2-3 ogórki kiszone starte na tarce,
- 8 ząbków
- czosnku,
- sól,
- pieprz,
- 6 łyżek oleju.
Wykonanie:
Kapustę ugotować w dobrze osolonej wodzie. Ostudzić i lekko odcisnąć. Ułożyć ją w głębokiej salaterce i zalać zalewą. Odstawić na 24 godziny i podawać z ziemniakami okraszonymi skwarkami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Nagłe wieści o Janinie i Tadeuszu z "Sanatorium miłości"! Znamy sensacyjne szczegóły
- "Nasz Nowy Dom" czekają spore zmiany! Romanowska nie pomoże już biednym rodzinom
- Tak córka Marty Kaczyńskiej radzi sobie w Korei. Niesamowite, jak się zmieniła [FOTO]
- Prześledziliśmy przemianę włosów Majdana. Było ściernisko, a dziś jest San Francisco