Składniki:
- mięso królika - 1 kg
- kostka rosołowa
- olej z oliwek
- ocet - 500 ml
- wino białe wytrawne - 100 ml
- czosnek, sól, pieprz, rozmaryn
Danie dla 4 osób
Cena - ok. 30 zł
Sposób przyrządzenia:
Dzień wcześniej przygotowujemy marynatę: pół litra wody, pół litra octu, dwa rozgniecione ząbki czosnku i dwie pokruszone gałązki świeżego rozmarynu (może być sproszkowany). Do tego wkładamy poćwiartowanego królika i pozostawiamy w garnuszku na 24 godziny.
Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wyjmujemy mięso z marynaty, solimy, pieprzymy i przysmażamy na złoty kolor. Następnie dolewamy bulionu (kostka rosołowa rozmieszana w 250 ml wody). Dolewamy białego wina i gotujemy ok. 1 godziny na małym ogniu
Gdy mięso będzie prawie gotowe dodajemy odrobinę pokruszonego rozmarynu i posiekany 1 ząbek czosnku.
Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Michał Bajor o żonie i dzieciach. Mówi o biologii, żałuje tylko jednego [WIDEO]
- Jak mieszka i żyje Kayah? Apartament w Wenecji zapiera dech w piersiach
- 80-letni Rosiewicz ma żonę w wieku córki! Poderwał ją na wyborach miss
- Koncert Alicji Majewskiej na weselu nie dla każdego. Piosenkarka ma twarde warunki