Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

NDP 2010: Chleb „francuski” pieczony w Kańczudze

J. Lonczak
Piekarnia Bonus Plus z Kańczugi zgłosiła do naszego konkursu produkt o nazwie Chleb „francuski”.

Jest to prawdziwy chleb żytni powstały na naturalnym zakwasie. Właśnie na tego rodzaju pieczywo wzrasta zapotrzebowanie konsumentów.

Chleb „francuski”

Chleb ten ma wprawdzie bardzo twardą skórkę, ale w środku znajdujemy wilgotny i dobrze zwarty miękisz. Konsumenci doceniają zwłaszcza jego wyjątkowy i lekko kwaśny smak. Warto też wspomnieć tu o jeszcze jednej ważnej zalecie, mianowicie chleb ten zachowuje dłużej niż zwykłe pieczywo świeżość od momentu wypieku aż do tygodnia. Ciekawostką jest, że każdego dnia smakuje nieco inaczej.

 

Długo dopracowywali recepturę

Skąd takie rzadko spotykane właściwości waszego pieczywa?

- Chleb „francuski” swoje liczne zalety zawdzięcza głównie długo dopracowywanej recepturze. Oczywiście jest ona tajemnicą firmy, ale mogę zdradzić, że zakwas przeznaczony do produkcji tego chleba powstaje np. przez trzy doby. Ponadto staramy się jak najlepiej wytwarzać nasze pieczywo za pomocą nowoczesnych urządzeń, ale z zachowaniem tradycyjnych receptur oraz metod wypieku – wyjaśnia Wojciech Bednarz z Piekarni Bonus Plus z Kańczugi.

 

Dla każdego coś dobrego

Piekarnia Bonus Plus z Kańczugi produkuje także inne wyroby piekarnicze i ciastkarskie.

- Najważniejszą częścią naszego asortymentu jest pieczywo gatunkowe. Dlatego od początku istnienia piekarni staraliśmy się nie tylko doskonalić znane nam receptury, ale także wciąż tworzymy nowe. Efektem tych wysiłków jest szeroka gama pieczywa oraz wręćz unikatowość niektórych asortymentów. Chodzi nam o to, aby każdy smakosz znalazł u nas coś dla siebie – dodaje W. Bednarz.

Zgodnie z misją firmy

Zarządzający piekarnią są szczególnie wyczuleni na sugestie klientów. Dlatego ich uwagi odnośnie do swoich produktów wysłuchują z uwagą. A klienci mogą także przesyłać swoje opinie i zapatrywania pod adres [email protected].

Zgodnie z misją firmy, która brzmi: „Chcemy piec chleb najwyższej jakości dla ludzi, którzy wiedzą, co dobre i zdrowe” cała załoga piekarni nie ustaje w dążeniu do ciągłej poprawy walorów pieczywa.

Pokonują bariery

- Staramy się robić to za pomocą nowoczesnych urządzeń z zachowaniem tradycyjnych receptur oraz metod wypieku. Pragniemy podzielić się naszym produktem z jak największą rzeszą ludzi, dlatego będziemy nadal przełamywać bariery technologiczne i logistyczne, nie zapominając jednak o walorach smakowych i zdrowotnych naszych produktów, bo te są najważniejsze – podkreśla W. Bednarz.

Kontakt:

Piekarnia Bonus-plus

ul. Kochanowskiego 5

37-220 Kańczuga

woj. podkarpackie

http://bonus-plus.pl

 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24