Zwycięskim zestawem dań okazały się przygotowane przez Angelikę i Aleksandrę dukielskie ślimaczki na łące z aromatycznym barszczem oraz rolada mięsna z omletem i śliwką w towarzystwie karmelizowanych buraczków i sosu żurkowego. Jarosławskie uczennice pokonały tymi potrawami pięć innych zespołów.
Drugie miejsce zajęli Maciej Szywała i Tomasz Hałek, uczniowie kl. III Zespołu Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu. Przygotowali karpia pieczonego swojskiego oraz przysmak Szwejka z sosem śliwkowym, gruszką ziemniaczaną i surówką z selera.
Na trzeciej pozycji Dorota Lewandowska i Regina Śliwa, uczennice kl. III Zespołu Szkół w Kańczudze. Zaprezentowały zestaw złożony z sera żółtego smażonego podkarpackiego, gomółek i chleba wiejskiego oraz pierogi ze śliwkami suszonymi.
Łącznie rywalizowało sześć zespołów. Uczniowie przywieźli ze sobą wcześniej przygotowane potrawy. Na miejscu musieli wykonać współczesne danie. Przy ocenie jurorzy pod uwagę brali jakość i wygląd potraw, proces ich powstawania, używane produkty i efekt końcowy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kubicka na ostatniej prostej przed porodem. Takiej jej jeszcze nie widzieliście
- Izabela Trojanowska wywraca oczami na pytanie o wiek. Słusznie się oburzyła?
- Maciej Zakościelny przyznał się do uzależnienia. Wyznał wszystko przed kamerą
- Miliarder Omeny Mensah przebrał się za mandarynkę! Projektant gwiazd ocenia [ZDJĘCIA]