7 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jak knedle, to te ze śliwkami. Taka myśl nasuwa się od razu,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/67/33/6183e1af50fed_o_large.jpg)
fot. pixabay.com
Mąka w kuchni. Pierogi, pyzy a może knedle? Jaką mąkę wybrać i jak przygotować z niej idealne ciasto
Knedle - tylko ze śliwkami
Jak knedle, to te ze śliwkami. Taka myśl nasuwa się od razu, zwłaszcza jeśli ciasto oprószone jest bułką tartą. Jak przyrządzić kluski? Podobnie, jak we wcześniejszych przepisach, bazą wyjściową są ziemniaki. 1 kilogram ugotowanych warzyw przeciskamy przez praskę. Dodajemy niecałą szklankę mąki pszennej, 2 małe jajka, 2 łyżki masła i zagniatamy. Dzielimy na kawałki, nadziewamy i gotujemy od 6 do 8 minut od momentu zagotowania.