Nasze Dobre Podkarpackie 2023. Kiełbasianka – tradycyjny smak zamknięty w słoju

Materiał promocyjny Nasze Dobre Podkarpackie
Kiełbasianka zgłoszona do konkursu Nasze Dobre Podkarpackie 2023 przez firmę Ciak Zakład Mięsny Wyroby Tradycyjne to produkt wytwarzany w tradycyjny sposób, będący częścią dziedzictwa kulinarnego naszego regionu.

Zakład Mięsny Ciak i Synowie w Nowym Kamieniu posiada szeroką gamę asortymentu, m.in.: kiełbasę wiejską, boczki, schaby, szynki oraz pasztety. Oferowane wyroby są efektem starannie dobranej receptury i wyselekcjonowanego mięsa, a także pasji, z jaką właściciele tej rodzinnej firmy podchodzą do produkcji.

W trosce o jakość i zapewnienie konsumentom zdrowej żywności trzoda chlewna karmiona jest produktami pochodzącymi z własnych upraw uzupełnionymi o witaminy i koncentraty dla utrzymania zdrowia i witalności zwierząt. Z doskonałego mięsa z dodatkiem naturalnych przypraw i przy wykorzystaniu tradycyjnych metod wytwarzania powstają wędliny, które można zakupić w sklepie firmowym znajdującym się tuż przy zakładzie pod adresem Nowy Kamień 281.

W świecie, w którym innowacje zdają się dominować nad tradycją, istnieją przysmaki, które przetrwały próbę czasu. Kiełbasianka to doskonały przykład tego, jak tradycje kulinarne przodków łączą się z potrzebami współczesnych konsumentów.

Kiełbasianka jest niczym innym jak pyszną kiełbasą wiejską zamknięta w słoju. Nasi pradziadowie właśnie w taki sposób przechowywali na dłużej wyroby wiejskie. Dzięki Zakładowi Mięsnemu Ciak i Synowie smaku tego można spróbować również dzisiaj. I wydaje się, że wcale nie stracił on na popularności. Konsumenci chętnie sięgają po ten specjał. Nic dziwnego. Kiełbasianka z Kamienia z najwyższej jakości mięsa wieprzowego charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi i zapachowymi. Dzięki wielogodzinnemu wypiekaniu wytwarza się galaretka, która dodaje produktowi soczystości. Do produkcji używa się przypraw takich jak pieprz, sól kłodawska i czosnek.

Smakołyk został doceniony na poziomie ogólnopolskim. Podczas tegorocznych targów „Smaki Regionów” w Poznaniu kiełbasianka produkowana przez Zakład Mięsny Ciak i Synowie z Nowego Kamienia zdobyła prestiżowe wyróżnienie – statuetkę „PERŁA” 2023. To nagroda przyznawana dla najlepszych regionalnych i tradycyjnych produktów żywnościowych.

Kiełbasianka świetnie smakuje ze świeżym chlebem, ale może być także używana jako dodatek do innych dań. Z powodzeniem sprawdzi się jako regionalny przysmak, którym można uraczyć gości.

O produkcie

Kiełbasianka to produkt wytwarzany w tradycyjny sposób z wysokiej jakości mięsa.

Skład:

mięso wieprzowe, sól, pieprz, czosnek.

Przydatność do spożycia:

6 miesięcy od daty produkcji.

Producent:

Ciak Zakład Mięsny

Wyroby Tradycyjne,

Nowy Kamień 281,

36-053 Nowy Kamień

Produkt do nabycia w sklepie firmowym w Nowym Kamieniu oraz w punktach mobilnych.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24