Zakład Mięsny Ciak i Synowie w Nowym Kamieniu posiada szeroką gamę asortymentu, m.in.: kiełbasę wiejską, boczki, schaby, szynki oraz pasztety. Oferowane wyroby są efektem starannie dobranej receptury i wyselekcjonowanego mięsa, a także pasji, z jaką właściciele tej rodzinnej firmy podchodzą do produkcji.
W trosce o jakość i zapewnienie konsumentom zdrowej żywności trzoda chlewna karmiona jest produktami pochodzącymi z własnych upraw uzupełnionymi o witaminy i koncentraty dla utrzymania zdrowia i witalności zwierząt. Z doskonałego mięsa z dodatkiem naturalnych przypraw i przy wykorzystaniu tradycyjnych metod wytwarzania powstają wędliny, które można zakupić w sklepie firmowym znajdującym się tuż przy zakładzie pod adresem Nowy Kamień 281.
W świecie, w którym innowacje zdają się dominować nad tradycją, istnieją przysmaki, które przetrwały próbę czasu. Kiełbasianka to doskonały przykład tego, jak tradycje kulinarne przodków łączą się z potrzebami współczesnych konsumentów.
Kiełbasianka jest niczym innym jak pyszną kiełbasą wiejską zamknięta w słoju. Nasi pradziadowie właśnie w taki sposób przechowywali na dłużej wyroby wiejskie. Dzięki Zakładowi Mięsnemu Ciak i Synowie smaku tego można spróbować również dzisiaj. I wydaje się, że wcale nie stracił on na popularności. Konsumenci chętnie sięgają po ten specjał. Nic dziwnego. Kiełbasianka z Kamienia z najwyższej jakości mięsa wieprzowego charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi i zapachowymi. Dzięki wielogodzinnemu wypiekaniu wytwarza się galaretka, która dodaje produktowi soczystości. Do produkcji używa się przypraw takich jak pieprz, sól kłodawska i czosnek.
Smakołyk został doceniony na poziomie ogólnopolskim. Podczas tegorocznych targów „Smaki Regionów” w Poznaniu kiełbasianka produkowana przez Zakład Mięsny Ciak i Synowie z Nowego Kamienia zdobyła prestiżowe wyróżnienie – statuetkę „PERŁA” 2023. To nagroda przyznawana dla najlepszych regionalnych i tradycyjnych produktów żywnościowych.
Kiełbasianka świetnie smakuje ze świeżym chlebem, ale może być także używana jako dodatek do innych dań. Z powodzeniem sprawdzi się jako regionalny przysmak, którym można uraczyć gości.
O produkcie
Kiełbasianka to produkt wytwarzany w tradycyjny sposób z wysokiej jakości mięsa.
Skład:
mięso wieprzowe, sól, pieprz, czosnek.
Przydatność do spożycia:
6 miesięcy od daty produkcji.
Producent:
Ciak Zakład Mięsny
Wyroby Tradycyjne,
Nowy Kamień 281,
36-053 Nowy Kamień
Produkt do nabycia w sklepie firmowym w Nowym Kamieniu oraz w punktach mobilnych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?