Meal prep, czyli jak zaplanować zdrowe posiłki?
Jednym z trendów, które są popularne wśród osób dbających o zdrowe odżywianie, są tak zwane meal prepy. W dużej mierze chodzi o zaplanowanie posiłku na parę dni...
Szczaw rządzi wiosną. Jakie ma właściwości? Jak zrobić szczaw w słoiku?
"Nam polędwica oraz schab nie smakuje tak jak szczaw" - drwił w PRL-u kabaret Tey, komentując w ten sposób brak mięsa w sklepach. Szczaw używany jest w polskiej...
Napoje bezalkoholowe na grilla, które łatwo i szybko można zrobić w domu
Wiosna, lato, wczesna jesień – to idealna pora na plenerowe spotkania ze znajomymi, na przykład przy domu, czy w ogrodzie. Jest spotkanie, musi być też...
Bazyliszka, królowa przypraw. Poznaj jej właściwości i przepis na pesto z bazylii
Bazylia, zwana też bazyliszką, bazylkiem ogrodowym albo bazylią wonną, to zioło najczęściej dodawane do pomidorów, makaronu i dań kuchni włoskiej. W dawnych...
Czysta piętnastka. Warzywa i owoce bez pestycydów, które można bezpiecznie jeść
Rolnictwo nastawione na wysoki zysk stosuje coraz więcej środków ochrony roślin. W głównej mierze ma to wpłynąć na eliminację szkodników, atrakcyjny wygląd...
Te produkty można jeść po upływie terminu ważności. Co kupować, aby nie wyrzucać?
Aż 9 milionów ton jedzenia marnowanych jest corocznie w całej Europie. W Polsce przekłada się to na tysiące złotych wyrzucanych prosto… do kosza na śmieci. W...
Czym są mikroliście? Jak uprawiać i stosować w kuchni
Mikroliście to znakomite źródło witamin i minerałów. Można je stosować zamiennie z kiełkami i urozmaicać wygląd nudnych kanapek. W Stanach Zjednoczonych...
Jak prawidłowo naostrzyć nóż kuchenny?
W domowej kuchni ma je każdy z nas – nie ważne, czy lubi gotować, czy piec, czy też woli tylko smakować. Bez nich praktycznie nie damy sobie rady funkcjonować...
Dlaczego robot kuchenny jest niezbędny w każdej kuchni i jak wybrać najlepszy?
Blender, mikser, malakser, a może urządzenie wieloczynnościowe, które ma liczne dodatkowe funkcje? Robot kuchenny bez wątpienia przyda się w każdej kuchni,...
Jak zrobić idealną kawę?
Jaką kawę lubisz pić najbardziej – espresso, cappuccino, klasyczną czarną, a może café latte? Niezależnie od tego, jaką kawę wybierasz na co dzień, powinna być...
5 porad, jak zorganizować przyjęcie w ogrodzie
Jak urządzić udane przyjęcie w ogrodzie? Na pewno trzeba zwrócić uwagę na kilka ważnych elementów, takich jak muzyka, dobre jedzenie i dekoracje. Mamy dla Was...
Bez czego nie może obejść się porządna kuchnia!
Dobre noże, roboty kuchenne i słynny thermomix - jakie przybory i akcesoria przydadzą się w kuchni? O tym rozmawialiśmy z naszą ekspertką, Agatą Jędraszczak,...
Takie błędy popełniamy robiąc zupę pomidorową. Różnica w smaku jest ogromna!
Zupa pomidorowa to danie uwielbiane przez tysiące Polek i Polaków. Choć jest stosunkowo łatwe w przygotowaniu (zwłaszcza, jeżeli mamy pod ręką rosół z...
Jajka na Wielkanoc można podawać na różne sposoby. Polecamy faszerowane szpinakiem
Jajka faszerowane szpinakiem. Podajemy prosty i szybki przepis. Po prostu palce lizać!
Jak odpowiednio doprawić żurek wielkanocny? Przyprawy i dodatki
Żurek wielkanocny to tradycyjna, świąteczna zupa podawane w Wielką Niedzielę. Na jej przygotowanie jest wiele przepisów. Żurek w chlebie, żurek z suszonymi...
Jak sadzić rzeżuchę? Poznaj właściwości i zastosowanie kiełków
Rzeżucha to tradycja świąt. świetnie sprawdzi się jako prosta ozdoba wielkanocnego stołu lub koszyczka ze święconką. Jak ją sadzić i z czym jeść na co dzień?...
Warzywa, które posadzisz ponownie. Te resztki można posadzić na parapecie
Coraz częściej chcemy gotować w duchu zero waste, czyli nie marnować jedzenia. Zamiast wyrzucać obierki z ziemniaka, możemy upiec warzywo w całości. Końcówki...
Co wkładamy do koszyczka wielkanocnego? Oto lista produktów
Przygotowujesz koszyczek wielkanocny? Zobacz, co włożyć do święconki. W naszej galerii zobaczysz listę produktów, które powinny znaleźć się w koszyku...
Jaki majonez wybrać? Sprawdź, ile czasu może stać otwarty
Majonez to gęsty i kaloryczny sos. Większość z nas nie wyobraża sobie sałatki jarzynowej albo jajek bez dodatku tego aksamitnego sosu. Niepokój może jednak...
Jak wybrać zdrowy majonez? Katarzyna Bosacka prześwietla majonezy dostępne w sklepach
W czasie Świąt Wielkanocnych używa się dużych ilości majonezu. Dodaje się go do sałatki jarzynowej, jajek, a nawet przygotowuje na jego bazie babki. Jednak...
Produkty spożywcze, które nie tracą ważności. Masz je w kuchennej szafce!
Dobrze zaopatrzona domowa spiżarnia może nas uratować, na przykład, gdy trzeba zrobić szybki obiad. Wiele produktów można przechowywać na zapas. Wtedy zaczynamy...
Dzień Wody 2022. Ile powinno się pić wody?
Co roku 22 marca w kalendarzu przypada Światowy Dzień Wody. Od dawna wiadomo, że odpowiednie nawodnienie organizmu poprawia koncentrację, niweluje bóle głowy i...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Konstrukcje stalowe
Dodano 6 dni temu w kategorii Klimatyzacja
Dodano tydzień temu w kategorii Elektryk
Dodano tydzień temu w kategorii Transport ciężarowy