Nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia bez pysznych ciast. Zobaczcie TOP 10 słodkości na świąteczny stół polecanych przez Koła...
Podkarpacie ma bardzo bogate tradycje kulinarne, które udaje nam się ocalić od zapomnienia. Oto subiektywny przegląd TOP 12 podkarpackich...
Kulinarne Wędrówki po Podkarpaciu, to unikatowa baza wiedzy na temat podkarpackiej kuchni. Oto zestawienie 10 przepisów, które nasi...
W niedzielę w Górnie odbył się XIII Festiwal Podkarpackich Smaków. Podczas targów degustowano regionalne produkty i potrawy. Dla...
- Stulakami, czyli ciastem drożdżowym nadziewanym jabłkami, częstuje 64-letnia Maria Stepaniak z Siennowa (gmina Zarzecze, powiat...
Czy znasz kulinarne tradycje Podkarpacia? Sprawdź się w naszym quizie!
Przepis na nalewkę z aronii – specjał z Pustkowa podaje Koło Gospodyń Wiejskich (gm. Dębica, powiat Dębicki).
Przepis na swojski topiony ser podają panie z KGW Urzejowice (gmina Przeworsk, powiat przeworski).
Przepis na smalec podawany w chlebie podaje Stowarzyszenia KGW Gminy Roźwienica (gm. Rożwienica, powiat jarosławski).
Przepis na chleb wiejski podaje Koło Gospodyń Wiejskich w Załużu (gm. Lubaczów, powiat lubaczowski).
Przepis na gołąbki z kaszą gryczaną i tartymi ziemniakami podaje Anna Suszyło (gm. Grodzisko Dolne, powiat leżajski).
W gminie Sędziszów Małopolski kołacz weselny był tym, czym dziś jest tort. Okrągłe drożdżowe ciasto, nadziewane wiśniami lub jabłkami,...